Tarte flamé med färsk tryffel, rostade hasselnötter och parmesan

    Av Werners Gourmetservice

    Fransk tart flambé med italienska smaker. Fantastiskt god i sin enkelhet. Aromatisk tryffel, söta rostade nötter och salt, umamiladdad parmesan.

    Gör så här:

    1. Fördela crème fraiche över bottnarna.
    2. Gå över med lite nymald svartpeppar från kvarn
    3. Toppa med riven parmesan och grädda av i 250°C ugn ca 4-5min.

    Vid servering

    1. Grovhacka hasselnötterna och fördela ut över tarterna.
    2. Hyvla och fördela ut tryffel.
    3. Toppa med finskuren lök.
    4. Riv över parmesan.
    5. Avsluta med olivolja och flingsalt

    Ingredienser

    4 port Tarte flambé

    • 4 st tarte flambé bottnar, artnr. 42108
    • 2 dl creme fraiche 32%
    • 2 dl riven parmesan
    • svartpeppar
    • 80g rostade hasselnötter från Piemonte artnr. 45110
    • 40 g färsk tryffel
    • parmesanost
    • flingsalt, Läsö

    Produkter i Tarte flamé med färsk tryffel, rostade hasselnötter och parmesan

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”