Tarte flamé ”chevre chaud” med hallonhonung och picklade rödbetor

    Av Werners Gourmetservice

    Läcker tarte flambé med getost, pigga betor och somriga hallon. Toppad med blomunik hallonhonung från den västgötska slätten.

    Tarte flambé

    1. Fördela crème fraiche över bottnarna.
    2. Fördela smulad getost och honung över bottnarna.
    3. Gå över med lite nymald svartpeppar från kvarn.
    4. Toppa med riven parmesan och grädda av i 250°C ugn ca 5 min.

    Picklade rödbetor

    1. Koka betorna nästan mjuka i ordentligt saltat vatten och låt svalna.
    2. Skala de varma betorna genom att krama dem försiktigt i handen.
    3. Koka ihop lag på övriga ingredienser.
    4. Skiva rödbetorna tunt på mandolin och lägg i lagen.
    5. Låt dra minst 2 timmar men gärna över natt.

    Vid servering

    1. Toppa bottnarna med rödbetorna, smulad getost och hallon.
    2. Ringla honung och gå över med lite riven parmesan, olivolja.
    3. Garnera med ört.

    Ingredienser

    Ingredienser för 4 port

    Tarte flambé

    • 4 st tarte flambé bottnar, artnr. 42108
    • 2 dl creme fraiche 32%
    • 100 g getost
    • 2 dl riven parmesan
    • 4 msk hallonblomshonung
    • svartpeppar

    Picklade rödbetor

    • 4 st rödbetor
    • 1,5 dl vatten
    • 1 dl socker
    • 0,75 dl Condimento Bianco, vit balsamvinäger
    • 10 st svartpepparkorn
    • 1 lagerblad
    • 0,5 tsk kumminfrö (hela)

    Vid servering

    • 100 g Getost
    • hallon
    • riven parmesan
    • hallonblomshonung
    • ört
    • parmesanost
    • olivolja

    Produkter i Tarte flamé ”chevre chaud” med hallonhonung och picklade rödbetor

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”