Tigersås Följ Oss på Instagram Vår YouTube Kanal Gilla Oss på Facebook Hickory Liquid Smoke Bullfighter Sjögräsnudlar Chicken Wing Magic Pepper Tony Chachere's BBQ Magic Sakura GoChuJang Shirataki Panko Sesamfrön
BBQ Dragon Shrimp
(4 port)

8 st tigerräkor med skal (stora)
4 msk Dragon Hot Soy Sauce
1 msk riven färsk ingefära
1 st krossad vitlöksklyfta

Snitta upp ryggen på räkan.
Blanda samman Dragon Sauce, ingefära och vitlök till en marinad.
Lägg räkorna i marinaden och marinera 1 timme i kyl.
Grilla räkorna i 2 minuter på varje sida.
Pensla gärna på med marinaden under tiden som ni grillar.

 

Cajun BBQ Shrimp
(4 port)

600 g råa scampi
1 flaska Oyster & Shrimp Sauce
Bambuspett

Marinera scampin i Oyster & Shrimp Sauce.
Trä scampi och valfria grönsaker på blötlagda bambuspett.
Grilla på hög värme i 2 minuter på varje sida.
Pensla gärna upprepade gånger med marinaden under grillningen.

Tips!
Byt ut scampi mot laxkotlett eller annan fast fisk.

 

Cajun Clam soup
(4 port)

2 kg blåmusslor
½ vitlök
1 stor gul lök
3 st lagerblad
2 tsk hel vitpeppar
4 dl vitt vin
2 dl vatten
150 g tärnad rökt sidfläsk
400 g tärnad färsk potatis
2 stänger blekselleri
1 brk krossade tomater
3 dl grädde
2 msk Oyster & Shrimp Sauce
1 tsk Cajun seasoning
1 tsk timjan
1 nypa socker, salt och peppar

Tvätta musslorna och hetta upp en kastrull.
Lägg i musslorna och löken.
Häll på vinet och vattnet.
Lägg på ett lock och låt musslorna koka ca: 5 minuter tills de öppnar sig.
Tag upp musslorna med en hålslev, kasta de som inte har öppnat sig.
Sila musselbuljongen och ställ åt sidan.
Tag en ny kastrull och fräs fläsk, tärnad potatis och blekselleri.
Häll i musselbuljongen, grädde och krossade tomater.
Krydda soppan med Oyster and Shrimp, Cajun Seasoning och timjan.
Sjud i 10-15 minuter eller tills potatisen är mjuk.
Tillsätt musslorna och koka upp.
Smaka av med salt och peppar.


 

Lax i foliepaket
(1 port)

150 g laxfilé utan skinn
½ dl hackad vårlök
½ dl tärnad paprika
½ tärnad tomat
3 cm tärnad gurka
1 st krossad vitlöksklyfta
2 msk Oyster & Shrimp Sauce
2 msk crème fraiche
salt och peppar
Lime klyfta
Olivolja
Aluminiumfolie

Tag en bit folie och droppa på lite olivolja.
Lägg på laxfilén och salta och peppra efter smak.
Blanda samman grönsakerna och häll dem över laxen.
Häll på Oyster & Shrimp och 2 msk crème fraiche.
Vik ihop till ett foliepaketet.
Tillaga fiskpaketet i 10-12 minuter på grill eller i ugn.
Öppna paketet försiktigt och pressa över lite färsk limejuice.

 

Pennsylvania Shrimp
(6 port)

4 st hackade paprikor
2 st finhackad gul lök
4 st tärnade tomater
2 st krossade vitlöksklyftor
0,5 dl cognac
1 msk ouzo
½ dl Tiger Sauce
1 st citron
600 g skalade räkor
salt/peppar
150-200 g tärnad fetaost

Pressa färsk citronjuice över de skalade räkorna.
Hetta upp en kastrull med lite olja och lägg i paprika, lök och vitlök.
Fräs grönsakerna tills de mjuknar.
Häll i Cognac, Ouzo, tomattärningar och Tiger Sauce.
Rör om och sjud i ca 1 minut.
Lägg sist i räkorna och smaka av med salt och peppar.
Servera genast med basmatiris och fetaost.

 

   
     

Bulliard's Louisiana Nellie & Joe's Mezap Sakura Risberg Flower Brand Koreasortiment Rajah Koningsvogel Lee Kum Kee TryMe Chef Paul Tony Chachere Squid Brand Mae Ploy
Send Us an E-mail